• Turistická vychádzka do Tatier: Spoločné dobrodružstvo na Zelenom plese v rámci účelového cvičenia OŽZ

        • 26. 6. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Turistická vychádzka do Tatier: Spoločné dobrodružstvo na Zelenom plese v rámci účelového cvičenia OŽZ.

          Dňa 18.6.2024 žiaci, učitelia a rodičia zo Základnej školy Sitnianska 32 zažili nezabudnuteľný výlet v Tatrách. Naše dobrodružstvo začalo na Bielej vode, kde sme sa vydali na turistickú trasu smerom k Zelenému plesu. Trasa s prevýšením 631 m zabezpečila skvelú výzvu pre všetkých účastníkov. Celkový počet 225 zúčastnených zahŕňal 187 detí, 23 rodičov a 15 učiteľov. Všetci sa s nadšením ponorili do krásnej prírody Tatier. Počas cesty sme obdivovali nádherné scenérie, vychutnávali čerstvý horský vzduch a vzájomnú podporu, ktorá nás spájala. Na Zelenom plese sme pre žiakov pripravili tombolu, ktorá bola vrcholom nášho výletu. Výhry v tombole priniesli deťom veľa radosti a vzrušenia. Celý deň bol naplnený smiechom, zábavou a novými zážitkami. Tento výlet do Tatier bol viac než len obyčajnou turistickou výpravou. Bol to čas strávený v spoločnosti priateľov a rodiny, posilnil naše vzťahy a vytvoril krásne spomienky. Sme hrdí na našu školskú komunitu a tešíme sa na ďalšie spoločné akcie, ktoré nám umožnia objavovať krásy našej krajiny. Dňa 19. júna 2024 sa žiaci Základnej školy Sitnianska zúčastnili nezabudnuteľného účelového cvičenia, ktoré preverilo ich zručnosti, vytrvalosť a tímovú spoluprácu. Táto školská akcia ponúkla bohatý program plný rôznorodých aktivít. Tie žiakov nielen zabavili, ale aj naučili dôležitým životným zručnostiam. Jednotlivé družstvá plnili úlohy na súťažných stanovištiach: finančná správa, lesná pedagogika, zdravotná príprava, prenášanie zraneného, prenášanie vody, beh s batožinou, streľba zo vzduchovky, hod granátom na cieľ.

        • Nezabudnuteľná prespávačka v škole

        • 26. 6. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nezabudnuteľná prespávačka v škole .

          Žiaci druhého stupňa Základnej školy Sitnianska 32 zažili nezabudnuteľnú noc počas prespávačky v škole. Tento jedinečný zážitok spájal všetkých účastníkov nielen v duchu zábavy, ale aj dobrodružstva a priateľstva. Naša noc plná aktivít začala dynamickou diskotékou, kde sa žiaci mohli voľne vyblázniť a užiť si obľúbené hity. V rytme hudby a svetiel sa všetci dobre zabávali a tancovali do neskorých hodín. Nasledovala opekačka, ktorá priniesla chvíle pohody a spolupatričnosti. Vôňa opečených špekačiek a lahodných pochúťok sa niesla celým školským dvorom. Žiaci si spolu s učiteľmi a spolužiakmi vychutnávali jedlo, smiali sa a rozprávali si príbehy pri ohni. Vyvrcholením večera bola aktivita inšpirovaná populárnym televíznym programom Pevnosť Boyard. Žiaci si mohli vyskúšať rôzne výzvy a úlohy, ktoré preverili ich odvahu, dôvtip a tímovú spoluprácu. Prekonávali prekážky, hľadali indície a plnili zaujímavé úlohy, čo prinieslo množstvo smiechu a radosti. Tento večer bol pre všetkých zúčastnených nezabudnuteľným zážitkom. Prespávačka v škole umožnila žiakom zažiť niečo nové, budovať pevnejšie vzťahy a vytvárať krásne spomienky. Sme veľmi radi, že sme mohli usporiadať takúto úžasnú akciu a tešíme sa na ďalšie spoločné dobrodružstvá, ktoré nás čakajú.

        • Oceňovanie najúspešnejších žiakov banskobystrických škôl

        • 1. 7. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Oceňovanie najúspešnejších žiakov banskobystrických škôl.

          Dňa 18. 06. 2024 v priestoroch Robotníckeho domu primátor mesta Banská Bystrica slávnostne oceňoval najúspešnejších žiakov škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica. Medzi ocenenými boli aj žiaci našej školy: Oliver Puskajler Alexander Pištej Tanečníci z TS ENERGY a DSF Sitniančok. Všetkým oceneným srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu ZŠ Sitnianska v školskom roku 2023/2024.

          Autor: Ľubica Hlubocká

        • Návšteva žiakov z DFS Vločka pri ZŠ Mladých pokolení zo srbskej Kovačice

        • 18. 6. 2024
        • Slovensko moje otčina moja

           

          V tomto školskom roku sa v rámci „Dňa kroja“ uskutočnil na našej škole pilotný projekt výmenného pobytu DFS Vločka, ktorý pôsobí v Kovačici. Je to malebná dedinka ležiaca v Srbsku. Väčšina žijúcich obyvateľov v Kovačici hovorí, píše, číta, slovensky a už 222 rokov si uchovávajú slovenské zvyky, tance, piesne a tradície.

          Našich zahraničných hostí sme privítali na našej škole 17.júna 2024 tradične „chlebom a soľou“ v krásnych slovenských krojoch.

          V dopoludňajších hodinách bol pre našich hostí pripravený  bohatý kreatívny program Prezentácia slovenských ľudových krojov zvykov a tradícii

          Prínosom tejto akcie bola  hodina slovenského jazyka,  ktorú pre mladších zahraničných hostí  pripravili pani učiteľky 1. a 2. ročníkov.

          Ukážku hodiny slovenského jazyka si tiež zaujímavou a pútavou formou pripravila pani učiteľka druhého stupňa v 5.B triede.

           

          Pani vychovávateľky pripravili tvorivé dielničky: maľba čičmianskych ornamentov na tašky  z plátna, výroba sviečok z včelieho vosku a Murienky.

          Popoludní školské átrium rozkvitlo krásnymi ľudovými krojmi žiakov našej školy DSF Sitniančok, ako aj žiakov DFS Vločka.

          Rozdupkali sa nožičky, rozozvučala ľudová hudba a nádherný spev ľudových piesní v podaní oboch súborov.

          Diváci mali možnosť vychutnať si krásny program dvoch súborov, ktoré síce pracujú od seba stovky kilometrov vzdialení ale s jednou spoločnou myšlienkou: Zachovať tradície našich predkov. Pieseň  „Slovensko moje, otčina moja...“ túto myšlienku originálne vystihla.

          Podvečer sa hostia oboznámili s krásnym banskobystrickým námestím a jeho stručnou históriou.

          Rozlúčková večera spojená s diskotékou uzavrela tento deň, ktorý sa vryje do pamätí našich hostí, ale aj všetkým tým, ktorí participovali na tejto akcii.

          Autor: Ľubica Hlubocká