• Piknik v ŠKD

        • 18. 6. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Piknik v ŠKD.

          Sviatok našich najväčších pokladov – MDD sme oslávili v piatok 31.5.2024 spoločne všetky oddelenia na akcii Piknik v ŠKD. Ani premenlivé počasie nám nezabránilo v tom, aby sme spolu mohli stráviť príjemné chvíle v prírode. Deti sa tešili z hier a z aktivít, ktoré si pre nich pripravili pani vychovávateľky. Zo všetkého najviac ale mali radosť z toho, že sa mohli stretnúť aj s kamarátmi z iných oddelení a užiť si tak svoj sviatok naplno. Svedčí o tom aj fakt, že z akcie odchádzali vysmiate a šťastné, ale zároveň aj viditeľne unavené. Ich takmer nevyčerpateľná energia sa im však po návrate do školy opäť vrátila a nadšene ju prejavovali až do ich odchodu domov. Vašim a zároveň aj ,,našim“ deťom k ich sviatku prajeme všetko len to najlepšie a najkrajšie na svete, pevné zdravie, veľa šťastia, nemiznúcu energiu a skutočnú lásku od svojho okolia, aby sa raz z nich stali úspešní, spokojní ľudia s dobrým srdiečkom.

          Vychovávateľky ŠKD

        • Školský výlet- Špania Dolina

        • 17. 6. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet- Špania Dolina.

          V pondelok 3. júna sa naši druháci zúčastnili školského výletu v Španej Doline. Počasie bolo pekné a slnečné, čo prispelo k skvelej atmosfére celého dňa. Najskôr sme navštívili Historickú školu J. Mistríka, kde sa deti dozvedeli mnoho zaujímavých informácií. Mali možnosť vidieť staré učebnice, lavice a ďalšie školské pomôcky, ktoré používali žiaci v minulosti. Po návšteve školy sme sa prešli malebnou dedinou Špania Dolina. Domov sme sa vrátili s novými vedomosťami a peknými zážitkami, ktoré si budeme dlho pamätať.

          Mgr. Lucia Libičová

        • Spelling Bee

        • 10. 6. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Spelling Bee.

          Vo štvrtok 6. júna 2024 sa uskutočnilo školské kolo súťaže Spelling Bee, v ktorom žiaci 3. a 4. ročníka ukázali svoje vynikajúce schopnosti v hláskovaní anglických slov. Žiaci súťažili v 2 kategóriách. Súboje boli náročné a výsledky veľmi tesné. Víťazne z nich nakoniec vyšli: 1.miesto - Adela Kmeťová 4.A, Dávid Marcinek 3.D 2.miesto -Natália Marcineková 4.B, Tamara Pšenková 3.A 3.miesto -Marek Kotleba 4. C, Andrej Jakál 3.B Srdečne blahoželáme.

          Mgr. Jaroslava Mozolíková

        • Rímske mesto Carnuntum

        • 10. 6. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rímske mesto Carnuntum.

          Len pár kilometrov od našich hraníc s Rakúskom sa nachádza rímske mesto Carnuntum. Archeologický skanzen, pamiatka UNESCO, ktorá nemá široko-ďaleko obdobu. Od 1. do 4. storočia nášho letopočtu sa Carnuntum vďaka svojej vojensky dôležitej polohe a blízkosti hlavných obchodných ciest vyvinulo na hlavné mesto provincie na hraniciach Rímskej ríše s približne 50 000 obyvateľmi. Hlavným účelom rímskeho mesta Carnuntum je oživiť históriu. O tom sa 5. júna 2024 mohli presvedčiť aj žiaci 6.B a 7.A, pre ktorých sa Carnuntum stalo cieľom školského výletu. Navštívili rímsku štvrť so starobylými domami postavanými do ich pôvodnej historickej podoby s použitím originálnych materiálov a technológií. Vďaka obsiahlemu výkladu sme sa dozvedeli mnohé pikošky z každodenného života starovekých Rimanov alebo školy gladiátorov. Nechýbali ani interaktívne prvky umocňujúce celkový dobový dojem. Tento výlet všetkým odporúčame! Za video s fotkami ďakujeme Adamovi Čiefovi zo 7.A.

          Katarína Kováčiková

        • XXII. ročník medzinárodného tanečného festivalu detských neprofesionálnych súborov ŠD, ŠKD a CVČ BRNO 2024

        • 7. 6. 2024
        • Dňa 26. 4. 2024 sa žiaci našej školy zúčastnili medzinárodného tanečného festivalu v Brne. Vybraní žiaci 3. – 8. ročníka z tanečného záujmového útvaru pod názvom ENERGY - SITNIANČOK,  ktorý reprezentuje našu školu, predviedli úžasné tanečné schopnosti. V konkurencii súťažiacich neprofesionálnych kolektívov rôznych tanečných disciplín z juhomoravského kraja, z Brna a Bratislavy dosiahli vynikajúce výsledky.

           

          Umiestnenie bolo nasledovné:

          1.miesto  a zlatý pohár v II. kategórii starších žiakov v disciplíne folklórne tance získala choreografia „Na Hrone“.

          Kategória bola v zastúpení: Zuzana Kleinová, Dominika Farkašová, Liana, Nela Karcelová, Alexander Pištej, Michal Kavčák, Nela Jurčová, Terézia Betková, Nella Jamnická, Laura Demianová, Viktória Elen Traditi a Adriana Pšenková.

           

          1. miesto a zlatý pohár v II. kategórii starších žiakov v tanečnej disciplíne free style získala choreografia „White red“.

          Formáciu tvorili: Dominika Farkašová, Lea Jurčová, Nella Jamnická, Dominika Olašáková, Adriana Pšenková a Terézia Betková.

          Choreografia bola ocenená ako najlepšia z 24 choreografií.

           

          2. miesto a strieborný pohár v I. kategórii mladších žiakov v tanečnej disciplíne hip-hop získala choreografia „Atmosphere“.

          Formáciu tvorili: Alžbeta Šišková, Nina Patáková, Zuzana Kleinová, Liana, Nela Karcelová, Viktória Elen Traditi, Nela Jurčová, Tamara Pšenková, Tamara Šuhajdová, Olívia Trnkusová, Janko Pampurík, Emily Scheimer, Hanka Potančoková, Natália Tóthová, Andrej Čupka, Hanka Ďurečková

           

          Našu školu reprezentovali aj bývalí absolventi Marek Úradník, Viktória Bobeková, Adriana Ružinská. Choreografiou „Memories“ obsadili v tanečnej disciplíne hip-hop v ll. kategórii 2. miesto a strieborný pohár.   

          Všetkým zúčastneným tanečníkom za ich odhodlanie, bojovnosť a reprezentáciu našej školy srdečne ďakujeme a k úspechu gratulujeme.

          Vedúca tanečného záujmového útvaru Energy a Sitniančok Ľubica Hlubocká

        • Deň detí

        • 7. 6. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí.

          Žiaci prvého a druhého ročníka oslávili deň detí 31. 5. návštevou filmového predstavenia. Milou rozprávkou o priateľstve medzi drakom a malým dievčatkom Ping sa začalo napínavé dobrodružstvo. Deti si so svojimi kamarátmi, spolužiakmi návštevu kina a rozprávku „Ako zachrániť draka“ naplno užili. Krátkou prechádzkou sme sa presunuli ku Medokýšu na Štiavničkách. Pod holým nebom, v krásnom prostredí sme si urobili piknik. Voľný čas deti strávili hrami, rozprávaním sa a relaxovaním. Do školy sa vracali s úsmevom na tvárach a my im prajeme, aby dôvod na úsmev a radosť mali stále.

          Mgr. Michala Marcineková