• ,,Hasičské Vianoce.“

        • 5. 6. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album ,,Hasičské Vianoce.“.

          Deti zo VII. oddelenia školského klubu našej školy sa počas tohto školského roka zapojili do literárnej súťaže, ktorú vyhlasuje Hasičský a záchranný zbor SR. Súťaž sa v tomto roku niesla pod názvom, ,,Hasičské Vianoce.“ Poviedka, ktorú žiaci napísali pod vedením p. vychovávateľky Stanislavy Čiamporovej, postúpila do celoslovenskej súťaže. Členovia komisie mládeže, venujúci sa detskému hasičskému športu, pozvali dňa 1. júna 2024 úspešných autorov do Slovenskej Ľupče. Tu im počas územnej súťaže detí v hasičskom športe odovzdali diplom a vecné ceny.

        • Starší mladším

        • 4. 6. 2024
        • Aj tento školský rok si starší žiaci Jakub Mihál (8.A) a Adam Štefanovie (6.B) pripravili hodiny informatiky pre žiakov tretieho a štvrtého ročníka. Vyskúšali si úlohu učiteľa a venovali sa informatike, konkrétne detskému programovaciemu jazyku Scratch a programovaniu robotov. Pre svojich spolužiakov si pripravili zaujímavý program a aktivity. Mladším žiakom sa vyučovacie hodiny naozaj páčili. Verím, že v budúcnosti sa aktivita pre veľkú popularitu opäť zopakuje. Pozrite si fotografie vo fotoalbume.

          Autor: Milan Kokavec

        • Lesná pedagogika na 1. stupni

        • 30. 5. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lesná pedagogika na 1. stupni.

          Vytvárať kladný vzťah k prírode, k lesom a ich zvieracím obyvateľom je hlavnou náplňou aktivity, ktorú organizujú LESY SR pod názvom LESNÁ PEDAGOGIKA. V apríli a máji 2024 k našim žiakom 2. a 3. ročníka zavítali lesní pedagógovia, ktorí pre nich pripravili netradičné hodiny prvouky a prírodovedy. Žiaci sa v skupinkách formou zábavných aktivít oboznámili so zaujímavými informáciami týkajúcimi sa lesa, lesných živočíchov, lesnej práce či starostlivosti o les a lesné zvieratá. Priraďovali názvy rastlín, stromov a lesných zvierat k obrázkom, vytvárali pexeso z obrázkov zvierat a ich stôp pomocou pečiatok, kreslili technikou frotáž, porovnávali veľkosť aj tvar parožia zvierat. Žiaci boli aktivitami nadšení a tešia sa na ďalšie stretnutie s lesníkmi o rok. Za aktívnu prácu lesníci odmenili žiakov krásne zahranou melódiou na lesnom rohu, knižkami o prírode a vtáčou búdkou, ktorej sa určite potešia vtáčiky na našom školskom dvore.

          Mgr. Tímea Matušeková

        • Žiaci ôsmeho ročníka v Barbakane

        • 30. 5. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Žiaci ôsmeho ročníka v Barbakane.

          Dňa 14.5.2024 zážitková expozícia priblížila našim ôsmakom v areáli Mestského hradu (Barbakanu) banícku históriu Banskej Bystrice a okolitých obcí a miest najmä z čias slávnej Thurzovsko-Fuggerovskej spoločnosti a Medeného hámra. Pútavá prehliadka nás všetkých vrátila o vyše 500 rokov späť do čias rozkvetu baníctva v Banskej Bystrici a jej okolí - napríklad do Španej Doliny, Starých Hôr, Moštenice, Ľubietovej, Tajova i Malachova. Autori expozície využili moderné technológie, aby upútali svojich návštevníkov - spomeňme napríklad "hovoriace obrazy", virtuálnu realitu s pohybovou platformou, smartfóny, dotykové obrazovky či 360stupňovú videoprojekciu. Ďakujeme.

        • Zo života zvierat

        • 30. 5. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zo života zvierat.

          Pozitívnym trendom v našej spoločnosti je snaha o návrat k prírode. Vďaka pozorovaniu života zvierat aj laická verejnosť mení svoj postoj k jej ochrane. Spoznávanie environmentálnych hodnôt, na vlastnej koži zažitý kontakt so živou prírodou, to sú obrovské benefity, ktoré pomáhajú chrániť ohrozené druhy po celom svete. Netýka sa to len detí. Ich vzdelávanie v rámci ekovýchovných predmetov ukazuje, že deti vedia o ochrane životného prostredia často viac ako dospelí. Preukázať svoje vedomosti a dozvedieť sa niečo nové, zaujímavé, mali možnosť deti 1.ročníka na besede so zástupcami SAŽP. Pútavou, hravou, interaktívnou formou obohatili svoje vedomosti zo života živočíchov, najmä vtákov, žijúcich v bezprostrednom okolí školy.

          Mgr. Slavomíra Retová

        • Divadelné predstavenie Malý princ

        • 27. 5. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie Malý princ.

          Príbeh o stretnutí pilota a Malého princa, si od svojho vzniku získal srdcia miliónov ľudí po celom svete. Páčil sa aj našim žiakom – tretiakom a štvrtákom, z ktorých väčšina bola v Štátnej opere po prvýkrát.

          Natália Trestová